21 februarie 2014

Padurea verticala din Milano

Bosco Verticale este primul proiect italian care isi propune sa rezolve lipsa vegetatiei din Milano, aflat in apropierea cartierului Isola.

Am aflat ca proiectul va fi compus din doua turnuri mari proiectate de Boeristudio, (unul de 110m si celalalt de 76m) aflate in centrul orasului, care pe langa locuinte vor gazdui 730 de copaci (unii dintre ei cu o inaltime de pana la 9 metri) 5.000 de arbusti si 11.000 de plante.

Ideea acestui proiect apartine arhitectului Stefano Boeri, in colaborare cu arhitectii Gianandrea Barreca si Giovanni La Varra.




Scopul cladirilor locuibile este de a a produce, recupera si recicla energie. Pe balconul fiecarui apartament vor fi plantati copaci care vor produce oxigen si vor proteja interiorul camerelor de poluare si de caldura exagerata de afara.

Toata vegetatia de pe cladiri va insuma un hectar de padure. In afara de biodiversivitatea si aerul curat oferit viitorii proprietari se vor bucura si de o priveliste extraordinara.

Irigarea arborilor se va face prin reciclarea apei menajere, sistemele eoliene si fotovoltaice contribuind la auto-sustinerea cladirii din punct de vedere energetic.

Cei trei arhitecti au declarat ca valoarea investitiei din proiectul rezidential „Bosco Verticale” ajunge la 65 de milioane de euro.


Spatiul total desfasurat al apartamentelor daca ar fi fost construite pe pamant, ca locuinte separate are o dimensiune impresionanta, s-ar fi intins pe 50.000 mp patrati, plus 10.000 mp spatiul arborilor.

Proiectul a inceput in 2009 si ar trebui sa se fie finalizat anul acesta.

Aveti mai jos o prezentare foarte bine realizata:



V-ati dori sa vedeti asa ceva si la voi in oras?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu