14 noiembrie 2012

Cel mai scump apartament din lume

Pornind de la o intrebare simpla, si anume cam cat costa apartamentul in care locuim, v-ati intrebat vreodata cat costa cel mai scump apartament din lume?

Sa spunem ca locuiesti in Drumul Taberei. Sau in Colentina, Titan ori Berceni. Apartamentul tau cu 2 camere probabil ca valoreaza in jur de 50.000€. Deplasandu-ne mai spre centrul orasului, daca stai la Unirii, Victoriei sau Mosilor, atunci cele doua camere ale tale ajung pe undeva pe la 80.000€ -
150.000€. Mergand si mai departe, daca esti destul de norocos si ai un apartament tot cu doua camere, dar in unul dintre complexele rezidentiale aparute ca ciupercile dupa ploaie, atunci probabil ca detii un apartament care costa intre 100.000€ si 300.000€...

Acum sa uitam tot ce am scris mai sus. Sau sigur veti uita tot ce ati citit mai sus cand va voi spune ca cel mai scump apartament din lume a fost achizitionat pentru suma de 221.000.000$(!!!) si se alfla la Londra. Proprietatea este situata la ultimul etaj al complexului London's One Hyde Park.

Proprietarul este nimeni altul decat miliardarul ucrainean Rinat Akhmetov, un fiu de miner, care a adunat o avere estimata la peste 5,2 miliarde de dolari in calitate de bancher si magnat al industriei miniere.

La One Hyde Park, Akhmetov se va bucura de conditiile de lux oferite de Mandarin Oriental Hotel, situat in imediata vecinatate. Se zvoneste ca exita un tunel care face legatura dintre hotel si complexul rezidential. In plus, securitatea imobilului este asigurata de fosti membri SAS (Special Air Service). Vecini? Unul dintre ei este prim-ministrul Quatarului, Sheikh Hamad bin Jassim, care a cumparat la randul sau un alt penthouse in acelasi complex imobiliar.

Si la final, pentru ca sigur sunteti curiosi cum arata apartamentul de peste 200 milioane de dolari, poze!

Complexul One Hyde Park, vazut din elicopter:
Interiorul apartamentului:
Living-room:
Un alt living-room:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu