7 ianuarie 2013

Back to work

Craciunul si Anul Nou au cazut anul acesta in zile de Marti, asa ca majoritatea dintre noi au beneficiat de o vacanta prelungita. In aceste conditii, sa stai iar 9 ore pe zi pe un scaun de birou poate fi mai dificil pentru multi dintre noi. V-am pregatit asadar cinci sfaturi care va pot ajuta sa faceti mai usor tranzitia de la o vacanta lipsita de griji la rutina zilnica, uneori stresanta, a unui program de munca full-time.

1. Programati-va o zi tampon. Incercati sa nu va intoarceti din vacanta cu doar o zi inainte de inceperea serviciului pentru a castiga timp si a va putea organiza viata de zi cu zi - aprovizionare, pregatit hainele copiilor pentru gradinita/scoala, verificarea mesajelor etc.

2. la birou, incurajati si participati la coversatiile amicale. Chiar si la munca, suntem totusi oameni. Impartasiti cu ceilalti o scurta intamplare din vacanta, ascultand la randul vostru in ce fel si-au petrecut ceilalti concediul. Programati si cateva intalniri cu colegii mai apropiati pentru a va reconecta.

3. Concentrati-va atentia la proiectele importante. Nimanui nu-i pasa daca tu raspunzi la un e-mail primit in urma cu 10 zile, asa ca nu va pierdeti timpul cu asta. Incepeti lucrul la proiectele majore din agenda voastra.

4. Luptati-va cu tentatia de a sta tarziu la birou. Desigur ca s-au adunat restante, dar daca incercati sa rezolvati toate problemele intr-o singur zi, probabil ca foarte curand veti avea nevoie de o noua vacanta...

5. Programati ceva distractiv. Este greu sa va reintrati in ritmul de munca dupa o pauza indelungata, asa ca o iesire in oras cu prietenii sau o cina linistita cu partenerul/partenera de viata va poate reaminti ca desi a inceput munca, ramane totusi destul timp si pentru a va simti bine dupa program.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu