10 ianuarie 2013

Made in China

Dam o fuga pana in Austria? Nu, sa vina Austria la noi!

Se pare ca harnicii si neobositii chinezi nu se mai multumesc doar cu clonarea ceasurilor, a iPod-urilor, a unor masini de lux , sau chiar a trenurilor, ei reusind de curand si copierea fidela a unui intreg oras. Si nu orice oras, ci o statiune celebra din Austria, Hallstatt, un oras care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Chinezii au copiat absolut tot, nu doar cladirile. Fiecare detaliu, statuie sau maner de usa, fiind reproduse. Pana si vechea biserica din Hallstatt a fost copiata, in ciuda aversiunii declarate a guvernului chinez fata de catolicism si de religie in general.

Singurii care nu sunt foarte amuzati de aceasta situatie sunt insa locuitorii din Hallstatt. In acelasi timp, primarul orasului a declarat ca aceasta poveste are totusi si un avantaj, acela ca turismul va fi incurajat.

Desi aceasta noua isprava in materie de constructii si arhitectura a chinezilor nu este prima (mai exista in China si niste versiuni "de buzunar" ale Barcelonei si Venetiei), este totusi prima data cand un oras este reprodus in totalitate.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu