9 ianuarie 2013

Cu capul in nori in Romania

Intr-o lume competitiva si mereu in miscare auzim la fiecare pas informatii despre recorduri, clasamente si competitii dintre cele mai inedite.

Clasamentele din lumea sportului - cel mai rapid om din lume, cel mai bun marcator, cele mai multe meciuri jucate, cele mai multe trofee castigate etc - sunt probabil cele mai populare. Cea mai rapida masina din lume, cel mai performat smartphone, cel mai bogat om de pe planeta, sunt alte exemple de clasamente urmarite cu mare interes de publicul avid dupa informatie.

In cadrul acestui blog v-am prezentat si eu cateva clasamente, cum ar fi cel mai bun arhitect, cel mai scump apartament sau cea mai reusita arhitectura din lume. Astazi insa va invit sa ne indreptam atentia si asupra unui subiect care tine strict de performantele realizate in tara noastra: v-ati intrebat vreodata care este cea mai inalta cladire din Romania?

Iata si raspunsul:



1. Floreasca City Center Sky Tower (137 metri)


Finalizat in 2012, Floreasca City Center Sky Tower este un proiect format din mai multe clădiri cu diferite destinatii, printre care si Sky Tower, care are nu mai putin de 131 de metri inaltime si 37 de etaje, cu o suprafata totala de 90.000 m². Ansamblul este situat in cartierul Aviatiei.






2. Tower Center International (120 metri)

Cu o inaltime de 120 de metri, Tower Center International a fost cea mai inalta cladire din Romania din 2007 si pana in 2012, cand a fost finalizat Floreasca City Center Sky Tower.

Tower Center International are 22 de etaje si 4 nivele in subteran, cu o suprafața totala de 31.000 de m².







3. Casa Presei Libere (104 metri)

Cunoscută initial drept Casa Scanteii, este o cladire localizata in nordul Bucurestiului. A detinut recordul de cea mai inalta structura din Romania intre anii 1956 - 2007, cand a fost detronata de Tower Center International.








 Cele de mai sus sunt considerate a fi la ora actuala cele mai inalte trei cladiri din Romania, cu mentiunea ca mai exista o cladire in Bucuresti care ar putea ocupa locul 3, cu 114 metri inaltime. Aceasta este turnul de testat ascensoare, care este cea mai inalta constructie industriala din Romania si totodata cel mai inalt turn pentru testarea ascensoarelor din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu